Ik ben Roos

Dag, ik ben Roos.


Wat je over mij moet weten...


  • Mijn voornaamste werktuigen zijn aandacht, geduld, en een streepje humor.


  • Mijn assistenten hebben 4 poten.


  • Ik heb mijn praktijk ingericht met jou in gedachten: om tot rust te komen, waar je alles kan zeggen en waar alles kan gebeuren, zomaar.

Naast coach voor kinderen, jongeren en hun ouders ben ik ook docent in de opleidingen Gezinscoach en Kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen in Nederland.


Drie dagen per week vind je me als communicatieverantwoordelijke in

Het GielsBos, een voorziening die ondersteuning biedt aan mensen met een (mentale) beperking.


Zeven dagen per week ben ik gelukkig getrouwd met Tom, en samen zijn we de ouders van drie prachtexemplaren van kinderen. We leren dagelijks van hen over opgroeien in een digitaal tijdperk, over het belang van communicatie en aanwezigheid, over privacy en autonomie, over prioriteiten en waarden, en over een balans tussen goed en goed genoeg.

Mijn jongste zoon (14 jaar) heeft deze website gemaakt. (Dank je wel, Louis!)

Opleiding en ervaring

 

Ik ben een getrainde Kindercoach en Gezinscoach, met als bijkomende specialisatie Traumaverwerking(EMDR), en lid van het Puur Coach team.

 

 

 

Na mijn universiteitsstudies Filosofie (UA) en Vergelijkende Cultuurwetenschappen (RUG) volgde ik meerdere opleidingen omtrent communicatie. Die kennis en ervaring gebruikte ik voornamelijk in de culturele en zorgsector.

 

Enkele jaren geleden besloot ik om mijn passie voor (jonge) mensen in actie te zetten en volgde ik coachingopleidingen bij Centrum Open Mind (Lovendegem) en Sonnevelt Opleidingen (NL).

 

Als coach merkte ik dat trauma’s vaak een blijvende struikelblok vormen, dus volgde ik nog een training EMDR bij Open Fields (Jolijn Hendriks, NL) zodat ik ook traumaverwerking kan aanbieden.

 

Wil je nog meer weten over mijn achtergrond?

Je vindt er alles over op mijn LinkedIn profiel.

Ook Praktijk de Pluim vind je terug op LinkedIn!

 

 

Vind je de foto's op deze website mooi?

Ze werden genomen door An Van Daele.