Traumaverwerking

Traumaverwerking


Soms gebeurt er iets waardoor je leven even tot stilstand komt. Iets ingrijpends.


Soms gebeuren er in de loop van je leven veel kleine dingetjes die zich vastkleven in je lijf en in je hoofd.


In beide gevallen kan traumaverwerking jou helpen.

Ik gebruik EMDR om jou te helpen je trauma te verzachten. Jolijn Hendriks (Open Fields opleidingen) gebruikt al jaren EMDR, op haar eigen manier, om mensen te helpen bij het los maken van wat vast gelopen is. Ik volgde bij haar de opleiding om deze vorm van traumaverwerking ook aan jou te kunnen aanbieden.

 

En wat een verrassende en prachtige methode is dit! Bij iedere cliƫnt, jong en oud, bij wie ik dit al heb toegepast, gebeurt er iets magisch. Soms iets kleins, een subtiele shift, soms ook iets groots, en levensveranderend.

Wat is EMDR?


EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Een EMDR sessie verloopt volgens een vast verloop. Daarbij combineer ik taal met beurtelings aanraken van de knie of de handen. Zo activeren we beide hersenhelften, en stimuleren we de hersenen om aan de slag gaan met het verwerken van de informatie, van het trauma.

Wanneer pas ik EMDR toe?

 

De meeste traumatische ervaringen in je leven verwerk je bewust of onbewust, en staan je niet langer in de weg. Toch blijkt dat niet altijd zo makkelijk, en ontwikkelen we vaak lichamelijke of psychische klachten. Dit kan gaan van slapeloosheid of een gevoel van hulpeloosheid, woede-uitbarstingen of faalangst, tot buikpijn of spierklachten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, en met EMDR verlagen we de spanning die er op zit.

 

 

Een EMDR-sessie vraagt tijd en ruimte om het proces in alle rust te doorlopen.

Dus plan ik hiervoor steeds 2u in de agenda.

 

Aan EMDR gaan altijd enkele coachingsessies vooraf. Niet alleen om samen te verkennen waar het trauma zich precies bevindt, maar ook zodat we elkaar kunnen leren kennen en vertrouwen. Dat laatste is nodig om jou op een veilige manier door het proces te begeleiden.

Voor wie?

Je bent nooit te jong of te oud voor deze methode. Ik pas iedere coaching- of EMDR sessie aan, op jouw maat.