Kinderen, Jongeren en Ouders

COACHING VOOR JOU ALLEEN, OF MET HET HELE GEZIN?

Heej, jij daar, jonge kerel, slimme meid!

 

Respect! Dat jij op jouw jonge leeftijd door hebt dat je het niet altijd alleen moet kunnen, dat je een steuntje in de rug kan gebruiken.

Misschien zijn het je ouders die je aanmoedigen om coaching te verkennen? Wat een geluk dat jij ouders hebt die het aandurven op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt!

 

Individueel

Als coach voor kinderen en jongeren pas ik een aantal doeltreffende methodes toe om jou je eigen kracht, je unieke kwaliteiten moeiteloos te laten ontdekken.

Geen langdurige praatsessies -al praten we natuurlijk ook wel- maar praktische, speelse sessies, waarin we samen op ontdekkingstocht gaan naar wat jij nodig hebt, en wat jij allemaal in je mars hebt.

 

Met het hele gezin

Het zou ook kunnen dat jullie met het hele gezin aan de slag willen: als gezinscoach vind ik dat een echte aanrader! Zo brengen we samen ieders behoeften in kaart, en zoeken we naar een beter evenwicht.

Ben je al 13 jaar of ouder?


Dan geen kinderlijk gedoe voor jou.

Ik vermoed dat jij al op pad bent om jezelf te ontwikkelen als volwassene, en je mag ook verwachten dat ik je zo zal aanspreken.

Vergis je niet, ik zal je zien en horen, maar ik zal je ook plagen en uitdagen, net zoals ik ook verwacht dat jij mij uitdaagt om het beste van mezelf te geven als jouw coach.

Ben je tussen de 6 en 13 jaar?


Pieker je vaak? Wil je graag meer zelfvertrouwen hebben? Wil je weten hoe je kan opkomen voor jezelf? Vind je het lastig om een buitenbeentje te zijn?

Misschien heb je zelfs last van hoofdpijn of buikpijn, maar vindt je dokter niks mis met je?

Kom dan eens langs bij De Pluim, dan gaan we samen op zoek naar genoeg pluimen om je weer vleugels te geven.

Jong volk

Jong van hart, maar ouder.

Opvoeden in de 21ste eeuw: nog nooit lag de lat zo hoog!

Een generatie of twee geleden was je een goede ouder als je kind geen honger had en met twee woorden sprak. Vandaag wordt van ouders verwacht dat ze alle ballen alleen of met z’n twee in de lucht houden: het fysieke, mentale en emotionele welzijn van hun kind in alle aspecten.


Niet alleen moet het huis ten alle tijde een oase van rust zijn, de schoolresultaten moeten hoog liggen, we maken ons zorgen over hun sociale vaardigheden en de tijd die ze achter een scherm doorbrengen, sociale media eist de aandacht van ouders en kinderen, en tussendoor moeten de ouders ook nog zorgen dat familiebanden worden aangehaald én dat de relatie onderling met weinig onderhoud blijft bloeien.

Word jij ook moe bij het lezen van dit lijstje?


Misschien is het dan tijd om een stapje achteruit te nemen en een ander perspectief op te zoeken. Daar kan ik je bij helpen.

Want alsof dit alles nog niet genoeg was, beseffen we als ouders ook dat onze kinderen leren van wat we doen, niet van wat we zeggen. Dat ze ons in de gaten hebben, en onze goede en minder goede gewoontes overnemen en ons gedrag spiegelen. En laat dat nu net dé manier bij uitstek zijn hoe jij als ouder ook over jezelf iets kan bijleren.


Want wat is het leven anders dan een reis zonder landkaart? En zou een kompas in de hand en een gezamenlijk gekozen koers dan niet heerlijk zijn?